Strona glówna Serwery dedykowane Konta reseller Sklep komputerowy Oferta dla firm Forum  
    Rejestracja Zaloguj Wyloguj Twój profil Twoje wiadomości Pomoc Użytkownicy

Poprzedni temat «» Następny temat
Chłodzenie
Autor Wiadomość
emil11 

Wysłany: 2009-06-29, 21:49   Chłodzenie

Szukam dobrego chłodzenia do procesora typu intel. Najlepiej powietrzem i myśle o tym angela.pl/p5115,titan-fenrir-ttc-nk85tz-rb.html co sadzicie??

Dj.Kisiel 
Administrator

Wysłany: 2009-07-05, 21:09   

hmmm...
a do jakiej kwoty miało by być to chłodzenia i pod jakiego intela (tzn pentium, dual-core, core2duo, quad-core, i7) ??

emil11 

Wysłany: 2009-07-25, 10:58   

Chłodzenie do Intel dual core. Nie za bardzo sie na tym znam wiec prosiłbym o pomoc.
Patrzyłem na angela.pl i wydaje mi sie ze tak do 250zł kupi sie coś dobrego.

Dj.Kisiel 
Administrator

Wysłany: 2009-07-28, 16:18   

do 250zł bedziesz miał naprawde super chłodzenie ;)
a wiec...
interesuje Cię WC (chłodzenie wodne) ?? ono jest bardzo wydajne i ciche a za te pieniądze kupisz bardzo dobry zestaw :)
a jeśli jednak chcesz coś bardziej standardowego to proponuje scythe ninja, thermalright oraz scythe zipang... takie moje propozycje... są to radiatory z wentylatorami (komplety) :)

chodź wydaje mi sie że orginalny radiator z wentylatorem też daje rade jeśli sie nie podkręca procka :)

emil11 

Wysłany: 2009-09-03, 10:34   

A jakie sa plusy i minusy chłodzenia wodnego?? Ewentualnie prosiłbym o konkretne typy,mozga byz z angela.pl chba tam ostatecznie kupie.

Dj.Kisiel 
Administrator

Wysłany: 2009-12-23, 22:47   

plusów jest wiele...
np. to że jest bardzo wydajne, również bardzo ciche oraz to że możesz nim chłodzić jednocześnie procesor, karte graficzną i ramy..
a minus tylko jeden... to, że od czasu do czasu trzeba (raz na miesiąc/pół roku) pamiętać o sprawdzeniu poziomu wody bądź cieczy chłodzącej ;)
a modele ... to każdy może być byle by dobra przystawka od procka była... (dobrą wymiane/odprowadzanie ciepła miała) ;)

Odpowiedz do tematu